Bedrijven

 

 

In de laatste jaren hebben we een spectaculaire stijging gezien van het geïnstalleerde vermogen van fotovoltaïsche panelen. Die stijging heeft niet alleen te maken met het groeiende milieubewustzijn maar nog meer met ijverig rekenwerk. De garantie op een stabiele stroomprijs en inkomsten uit groenestroomcertificaten maken van een fotovoltaïsch systeem een rendabele investering.


Wat heeft Solar Generation uw bedrijf te bieden ?

Solar Generation biedt twee verschillende formules aan :

Fotovoltaïsche zonne-installatie in aankoop


Beslist u om in een zonne-installatie op uw bedrijfsdak te investeren. Dan helpt Solar Generation u verder met de technische en financiele aspecten van deze investering. Solar Generation werkt samen met verschillende fabrikanten en kan voor u een perfect op maat gesneden aankoop- en installatievoorstel aanbieden.

Fotovoltaïsche zonne-installatie zonder investering voor uw bedrijf

Wanneer u wel geïnteresseerd bent om uw bedrijfsdak te laten renderen, maar de financiele investering liever aan iemand anders overlaat, dan zijn ook wij uw perfecte partner. Solar Generation doet deze investering voor u. U stelt uw bedrijfsdak ter beschikking, krijgt via een ‘recht van opstal’ een billijke vergoeding voor uw dak en wij leveren u de groene stroom tegen een voordeeltarief.


Wat mag u van Solar Generation verwachten ?

  • studie van de haalbaarheid van uw project en netstudie via de distributienetbeheerder
  • duidelijke en gedetailleerde offerte, met bijkomend advies
  • begeleiding bij de subsidieaanvragen (voor zover van toepassing)
  • dienst na verkoop
  • bij dakhuur: een duidelijk en volledig contract van ‘recht van opstal’


Wat zijn de steunmaatregelen voor deze investering ?

Groenestroomcertificaten

Voor nieuwe zonnepanelen vanaf 2014 is meer dan 1.000 kWh geproduceerde elektriciteit nodig voor één groenestroomcertificaat (GSC). Hoeveel kWh recht geeft op één GSC is afhankelijk van de zogenaamde “bandingfactor”. Deze factor geeft weer welk aandeel van een GSC u ontvangt per 1.000 kWh elektriciteitsproductie.

De bandingfactoren worden berekend door het Vlaams Energie Agentschap (VEA). Zij volgen halfjaarlijks de elektriciteitsprijzen op en passen de bandingfactor voor uw installatie daaraan aan als dat nodig is om een continu rendement op uw investering te verzekeren.

Investeringsaftrek

Bedrijven die investeren in fotovoltaïsche installaties hebben recht op een verhoogde investeringsaftrek. Dit is een fiscaal voordeel waarbij een bepaald percentage van de investeringskost afgetrokken kan worden van de belastbare winst.

Terugdraaiende meter

Tot 10kW omvormer-vermogen
De stroom die niet of minder verbruikt wordt, gaat naar het net, uw elektriciteitsmeter draait op dat moment terug. De vergoeding voor de teruggeleverde stroom is beperkt tot het eigen jaarlijks verbruik.

Groter dan 10kW omvormer-vermogen
Het is verplicht om een aparte kWh-meter te installeren voor de levering van de zonnestroom. Automatische compensatie van levering en verbruik zijn hier dus niet toegestaan. Voor de geleverde zonnestroom moet er met de elektriciteitsleverancier een vergoeding onderhandeld worden.

 

Optional Side Links
Solar Generation BVBA

Kleine Heerweg 154
8791 Beveren-Leie

info@solar-generation.be